wtorek, 06 maja 2014 11:16

Zwizek Podhalan Oddzia Grali ywieckich organizuje w dniu 17 maja (sobota) VI Rajd Rodzinny w Worku Rajczaskim szlakami Jana Pawa II na Bendoszk Wielk.

W programie rajdu: Msza wita na szczycie Bendoszki Wielkiej 1144 m.n.p m, po nim poczstunek przy watrze (pieczona kiebasa) oraz w czci artystycznej wystpy zespow gralskich. Dla osb ktre nie poradz sobie z wejciem, jest moliwo bezpatnego podwiezienia samochodami terenowymi do schroniska pod szczytem Bendoszki oraz odwz na parking po zakoczeniu rajdu.

Od pocztku imprezy udzia czonkw Zwizku Grnolskiego w rajdach koordynuje Bractwo Pielgrzymkowe. Rwnie w tym roku jest zamwiony autokar (cena z ubezpieczeniem 30 zotych od osoby). Udzia w rajdzie zgasza mona na adres e-mailowy: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. lub na telefon 519123657 (jesli nie bd si zgasza oddzwoni na pewno). Jacek Pytel

Pobierz plakat